IZLOŽBA JOSIPA GRĐANA I SILVE KRAJAČIĆ „SAMO SAMOBOR“ 18.06.-18.09.2020.

Dvor Trakošćan poziva Vas na otvorenje izložbe fotografija JOSIPA GRĐANA i SILVE KRAJAČIĆ pod nazivom „SAMO SAMOBOR“. Otvorenje će se održati u četvrtak, 18. lipnja 2020. u 19 sati u Galeriji Dvora Trakošćan.

JOSIP GRĐAN se bavi fotografijom više od četiri desetljeća, rođen je u Varaždinu, ali zadnjih dvanaest godina je Samoborac u životnom i fotografskom smislu. Jedan je od začetnika udruge za promicanje fotografske umjetnosti „Fotoamater“, osnovane u Varaždinu 2005. godine. Organizirao je tematske izložbe renomiranih hrvatskih fotografa na kojima je i sam sudjelovao. Bavio se edukativnim radom te poticao ljubav prema fotografskoj umjetnosti među mlađim generacijama. Radio je kao profesionalni fotoreporter na varaždinskom području te kao službeni fotograf turističkih manifestacija (Špancirfest, Krčki sajam Lovrečeva). Mnogobrojne fotografije objavljene su mu u knjigama, turističkim izdanjima te na Internet portalima. U suradnji s obrtom „Srčeko“ iz Samobora izdaje tiskovine te suvenire.

Grđanove fotografije izložene u trakošćanskoj galeriji realizirane su u suradnji sa SILVOM KRAJAČIĆ, dio su projekta o tradicijskim običajima i nošnjama oblikovanog u fotomonografiju „Samo Samobor“, izdanu 2011. godine.

Izložba ostaje otvorena do 18. rujna 2020. godine.

U-trsju-na-malenom-brijeg
Bućijada-na-Svetonedeljskom-Bregu