Online koncert ansambla „Acoustic Project“ u Dvoru Trakošćan- srijeda, 28. travnja 2021., 20 sati

U okrilju predivne arhitekture i okoliša dvorca Trakošćan ansambl „Acoustic Project“ održati će online koncert koji će se moći pratiti preko njihovog YouTube kanala u srijedu, 28. travnja 2021. od 20 sati.

Ansambl „Acoustic Project“ osnovao je 2008. godine, zajedno s kolegama i prijateljima, skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović. Deset vrsnih glazbenika, okupljenih u ansamblu, jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije, kako u postavi glazbenika, tako i u samom glazbenom izričaju, a široki glazbeni spektar, od klasike, jazza, folklora, pa sve do rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti ansambla, kako u ideji tako i u izvedbi. Koncertno djelovanje ansambla započelo je ciklusom „Za noćne ptice“ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se održavanjem brojnih koncerata na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Pritom su ugošćeni brojni ugledni klasični i jazz glazbenici (Marija Kuhar Šoša, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Sreten Krstić, Marin Maras), te su sa njima ostvareni vrlo uspješni i raznovrsni programi. Ansambl snima svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i Morris studia 2012. godine.

Ovaj renomirani zagrebački ansambl publici će predstaviti projekt „Folklorna fuzija“. Riječ je o projektu stvaranja glazbenog programa inspiriranog bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek postoje kao živuće na ovim prostorima. Cilj nije jednostavno aranžirati narodne plesove i napjeve već stvoriti novu glazbenu materiju koja istovremeno ocrtava korijene, kao i suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo.

Program se sastoji od skladbi Dubravka Palanovića i Srdjana Berdovića,a ansambl će također izvesti i skladbu “Spain” u čast nedavno preminulog umjetnika Chick Corea.

U programu će sudjelovati:
Dani Bošnjak, flauta
Branko Mihanović, oboa
Nikola Fabijanić, saksofon
Mario Čopor, klavir
Stanislav Muškinja, udaraljke
Marco Graziani, violina
Val Bakrač, violina
Aleksandar Jakopanec, viola
Petar Kovačić, violončelo
Dubravko Palanović, kontrabas