Magična noć u Trakošćanu – 26.10.2024. 

‼️OBAVIJEST‼️

Zahvaljujemo svima na velikom interesu za “Magičnu noć u Trakošćanu”! Nažalost, sva sjedeća mjesta za naše programe su trenutno popunjena, pa ne možemo garantirati mjesto na predstavi i predavanjima.

Međutim, i dalje ste više nego dobrodošli pridružiti nam se. Iako nemamo slobodnih sjedećih mjesta, program će se odvijati po cijelom dvorcu i bili bismo sretni da budete dio događanja. Ukoliko vam ovo odgovara, svoj upit možete poslati na info@trakoscan.hr

Hvala vam na razumijevanju i radujemo se vašem dolasku!

MAGIČNA NOĆ U TRAKOŠĆANU:

Nezaboravan spoj magije i povijesti čeka vas u čarobnom dvorcu Trakošćan. Vodimo vas  u svijet mističnih a s prvim sumrakom  očekuje vas nezaboravan program!

Zmajevi iz legendi  – saznajte zašto ima zmajeva u našim krajevima i kakav je onaj trakošćanski. U zmajsku predaju vodi vas znanstvenica Ljiljana Marks.

Odakle vampiri u našim krajevima? – zaronite u tajne mračnih stvorenja kroz intrigantne priče izv. prof. dr. sc. Snježane Schuster i dr. sc. Miroslava Razuma te arheološke nalaze iz sjeverozapadne Hrvatske, gdje su tragovi vampira stvarniji nego što mislite. Otkrijte kako su Ozalj i Trakošćan povijesno povezani i kolike su šanse da u dvorcu naletite na kojeg lutajućeg vampira.

Lutkarska avantura – srednjovjekovna skupina Loculatori izvest će predstavu koja oživljava drevnu priču o zmajevom blagu – pravo uživanje za sve uzraste!

Lisica bez repa – što u dvorcu radi lisica koja je izgubila rep i zašto pokušava nagovoriti i ostale lisice da izgube svoj otkriva Tena-Antonija Torjanac u interaktivnoj dječjoj predstavi.

Glazba uživo – dok se magija širi kroz dvorac, prepustite se ritmu benda Noxin i uživajte u fantastičnoj atmosferi.

Jezive priče – za one hrabrije, večer završava s The Dark Storytellerom koji će vas odvesti u svijet duhova i njihovih nepreboljenih priča… ako se usudite slušati.

Vitezovi duhovi, vještičja posla i borba za prevlast koja se može riješiti jedino mačevalačkim dvobojima zabaviti će vas i nasmijati a možda i prestrašiti – za to će se pobrinuti Družba Vitezova Zlatnog Kaleža.  Pridružit će im se Barbara Celjska i vještica Morana u svojim najstrašnijim obličjima.

Dodatni zabavni sadržaji:

Tijekom cijele večeri, uživajte u oslikavanju lica, zabavnom Photo boothu 360, Candy Cartu & Smiljana’s Feltu.

Dođite i budite dio ove čarolije – jer Trakošćan skriva tajne koje jedva čekaju da ih otkrijete! 

Cijena ulaznice 14 eura odrasli i 7 eura djeca. REZERVACIJA ULAZNICA JE OBAVEZNA, a svoju možete osigurati putem e-maila: info@trakoscan.hr