NOĆ MUZEJA 01. 02. 2019. TRAKOŠĆAN 18.00-24.00

Muzej Dvor Trakošćan tradicionalno sudjeluje s raznovrsnim programom u manifestaciji Noć muzeja. Nadamo se da će se posjetitelji i ove godine uputiti prema Trakošćanu te doživjeti dvorac u drugačijem ozračju.

Tema Noći muzeja 2019. godine je „Muzej – inovacije i digitalna budućnost“, pa  će gostima u sklopu te teme biti prezentiran audio-vizualni vodič Smart guide na način da će se putem vlastitih pametnih telefona moći upoznati s prošlošću dvorca, njegovim stalnim postavom i  poučnom stazom oko jezera zvanom „Put vila”

Udruga Plemićka mladež iz Zaprešića priredila nam je scenski nastup te će dočarati život u dvorcu kroz prošlost: kostimirana družina oživjeti će povijesne osobe iz obitelji Drašković, a dvorska luda će zabavljati posjetitelje. Rotary Club Trakošćan organizirat će humanitarnu akciju Novčić nade u cilju prikupljanja novčanih priloga za udomljenu djecu iz Ivanca.

Naravno, ni ovogodišnja Noć muzeja neće proći bez glazbe, pa će na južnoj terasi dvorca nastupiti sastav Kavaliri. KUD Josip Genc iz Bednje u dvorskoj kuhinji pripremati će tradicijske pogače “bicikline”, a u podnožju dvorca u galerijama Dvora Trakošćan moći će se razgledati izložba akademskih slikara iz Varaždina, Gordane Kovačić i Slavena Macolića.

Link na službene stranice manifestacije Noć muzeja