IZLOŽBA ROBERTA GOJEVIĆA Robert Gojević feat. Juraj grof Drašković Jurimirska frajla i druge priče

Dvor Trakošćan ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe fotografa ROBERTA GOJEVIĆA pod nazivom Robert Gojević feat. Juraj grof Drašković- Jurimirska frajla i druge priče. Otvorenje će se održati u petak, 4. listopada 2019. godine u 19 sati u galeriji Dvora Trakošćan. 
Na izložbi će biti prikazane fotografije ženskih aktova za koje je Robert Gojević inspiraciju pronašao u najstarijem hrvatskom aktu Jurimurske frajle iz 1865. godine, malom remek-djelu koji je snimio podmaršal grof Juraj Drašković (1804.-1889.).
Izložba ostaje otvorena do 24. studenoga 2019. godine.

Kratka biografija:
Robert Gojević (Zagreb, 1968.) Ilustrator, slikar, grafički dizajner, fotograf , kolekcionar starih fotografija 19. stoljeća, osnivač i urednik specijaliziranih on-line/pdf časopisa za fotografiju Bulb (2007.-2009.) i Blur (2009.-2018.). Specijalizirao se za najstarije fotografske tehnike i procese sredine 19. stoljeća, proces mokre ploče kolodija (wet plate) na staklu ambrotipije ili metalu ferotipije, odnosno tehnike ispisa konkretnih fotografskih pozitiva: slanog otiska, albumske fotografije, cijanotipije, argenotipije (Van Dyke Brown Print) itd. 
Nagrađivan je fotograf s nizom grupnih i samostalnih izložbi. Organizira i vodi radionice i predavanja o antiknim fotografskim tehnikama i procesima.