KONCERT ZAGREBAČKIH SOLISTA 22. srpnja 2020. u 20 sati, dvorište dvorca Trakošćan

Dvor Trakošćan poziva Vas na koncert Zagrebačkih solista, renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe, koji će se održati u srijedu, 22. srpnja 2020. u 20 sati u dvorištu dvorca Trakošćan.
Program koncerta:
Ludwig van Beethoven: Peta simfonija u c-molu, 1. st.
Boris Papandopulo: Sonatina i Dudaš iz Pintarichiane za gudače
Ljuboslav Kuntarić: Ta tvoja ruka mala
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento u F-duru, K138
Ivo Robić and Bert Kaempfert: Stranci u noći (Strangers in the Night)
Edvard Grieg: Preludij i Rigaudon iz Holberg Suite
Eduard Gloz: Noćas
Ivo Robić – Louis Giuglielmi Louiguy: Jabuke i trešnje
Carlos Gardel: Tango iz filma Miris žene
Astor Piazzolla: Libertango

O ZAGREBAČKIM SOLISTIMA:
Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Do sada su Zagrebački solisti održali više od 4000 koncerata u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama, a redovito su gostovali na najpoznatijim glazbenim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.

Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka za inozemne i hrvatske kompanije te su im dodijeljene mnoge nagrade (prva nagrada u Mar del Plati, Medalja Pablo Casals, Medalja Elisabeth Sprague Coolidge, zatim nagrade Ivan Lukačić i Jurica Murai Varaždinskih baroknih večeri, Villa Manin, UNESCO, Nagrada Grada Zagreba, Orlando Grand Prix i druge.)