IZLOŽBA „VELIKI TABOR U 20. STOLJEĆU“ 15.04.2021.-15.06.2021.

Dvor Trakošćan, Dvor Veliki Tabor i Muzeji Hrvatskog zagorja pozivaju Vas na otvorenje izložbe „Veliki Tabor u 20. stoljeću“ koje će se održati u Galeriji Dvora Trakošćan u četvrtak, 15. travnja 2021. u 18.00 sati.

Izložbom će biti prezentiran stari grad – njegova monumentalna arhitektura, sanacijski radovi vršeni na objektu, te namjena. Također, bit će predstavljeni njegovi vlasnici i događaji koji su se u dvorcu odvijali tijekom 20. stoljeća. Navedeno razdoblje obilježeno je propadanjem Velikog Tabora, no, s druge strane, također i razvijanjem svijesti o njegovom velikom značaju za hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu te uloženim naporima da se grad sačuva za iduća stoljeća.

Posjetitelji izložbe imat će priliku razgledati više od 80 eksponata – brojne razglednice i fotografije, slike Otona Ivekovića, knjige, zatim predmete iz etnografske zbirke Dvora Veliki Tabor koje je prikupio Josip Štimac, kao i druge muzejske predmete koji svjedoče o životu u Velikom Taboru u tome razdoblju. Zahvaljujući sačuvanim fotografijama, posjetitelji će se upoznati s promjenama vršenima na arhitekturi Velikog Tabora tijekom čitavog stoljeća te, među ostalim, otkriti koja je važna povijesna ličnost 1968. godine došla u razgled dvorca.

Autorica izložbe je kustosica Dvora Veliki Tabor, povjesničarka Renata Dečman.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja 2021.

Zbog vaše i naše sigurnosti, ljubazno Vas molimo da se tijekom posjeta pridržavate sljedećih uputa:

  • nosite zaštitnu masku za lice
  • održavajte razmak od 2 metra
  • pri ulasku u Galeriju upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu
  • ako imate respiratornih problema kao što su kašalj i povišena tjelesna temperatura, molimo Vas da ostanete kod kuće
    Zahvaljujemo na razumijevanju.