TAJNE HERALDIKE

Pozivamo sve male avanturiste, povjesničare i umjetnike na uzbudljivu heraldičku radionicu koja će se održati u dvorcu Trakošćan – TAJNE HERALDIKE!
Svaki vitez mora imati svoj grb, a ako ste ikada maštali o tome da postanete jedan od njih, sada je prava prilika za to. Heraldika nije šala, stoga obratite pozornost i upoznajte se sa simbolikom elemenata kako bi izabrali prave za svoj vlastiti grb.
Upoznat ćete tajne izrade grbova, saznati kako su se birali prikazi za grbove, otkriti tajanstvene simbole i boje koje kriju dublja značenja. Osim toga, povest ćemo vas na uzbudljivo istraživanje grbova u našem stalnom postavu. Vidjet ćete kako su se plemićke obitelji ponosno predstavljale putem svojih grbova. A zatim vas čeka ono najzanimljivije – vaš trenutak stvaranja! Pomoću različitih likovnih tehnika imat ćete priliku izraditi svoj vlastiti grb puštajući mašti na volju i odabirući simbole koji vas najbolje predstavljaju. Na kraju radionice svi ćete ponosno predstaviti svoj vlastiti grb i možete ga podijeliti na društvenim mrežama kao svjedočanstvo vaše avanture u Trakošćanu.

Pridružite nam se na HERALDIČKOJ RADIONICI – mjestu gdje snovi postaju stvarnost i gdje svatko može osmisliti svoj vlastiti grb!

Datumi radionica: 2., 9. i 16. rujna 2023.
Početak radionice: 11 sati
Trajanje radionice: 1 sat
Lokacija: Dvor Trakošćan
Cijena ulaznice: 10 eura (uključuje obilazak dvorca, kratko predavanje i radionicu)
Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, a za roditelje nudimo mogućnost obilaska stalnog postava dvorca.

Ponesite maštu i osjetite čaroliju heraldike! Vidimo se na radionici u dvorcu Trakošćan! Broj mjesta je ograničen. Ukoliko želite osigurati svoje mjesto na radionici, ulaznicu možete kupiti unaprijed, najkasnije do 31. kolovoza. Kontakt na mail: dvor@trakoscan.hr