PRIDRUŽITE NAM SE NA OTVORENJU IZLOŽBE: "PLEMIĆKA HALJINA KAO INSPIRACIJA: HALJINE OD PAPIRA DARIJE PRŠE" 08.03.24.

Dvor Trakošćan Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “Plemićka haljina kao inspiracija: haljine od papira Darije Prše”, a koja će se održati 08.03.2024. u 18:00 sati u dvorcu Trakošćan. Ova posebna večer biti će posvećena proslavi Dana žena, stoga ne propustite priliku pridružiti nam se s Vašom boljom polovicom!

Uz izložbu, Darija Prša održati će i kratko predavanje te će posjetitelji nakon toga imati priliku uživati u romantičnoj glazbi Zoran Schmitz tria. Muzej će tog dana biti otvoren sve do 21 sat. Ovom izložbom, Darija Prša nas poziva na putovanje kroz njezinu viziju i nadahnjuje nas da promatramo svijet s novim očima.

Iz tog razloga, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na otvorenju ove jedinstvene izložbe i zajedničkoj proslavi Dan žena u duhu umjetnosti i ljepote. Darija Prša svoj je umjetnički put započela slikarstvom s tehnikom uljanih pastela pomoću koje je uprizorila teme prirode i njenih neprestano novih čarobnih oblika. Nakon toga, svoju je pozornost usmjerila na radove starih majstora te njihove motive koji su joj omogućili napredovanje u ovoj umjetničkoj disciplini. Ubrzo nakon uspješnih slikarskih podviga, Darija se okrenula prema složenijim umjetničkim projektima koji su iziskivali veći kreativni angažman zbog zahtjevnosti samog materijala.

Upravo su ju oni doveli do radova mitoloških bogova od pijeska na rijeci Dravi, a isto tako do izrade renesansnih i baroknih povijesnih haljina od papira koje i danas najviše privlače njen kreativni interes. Uz sva njena kreativna istraživanja Darija se bavi i fotografijom koja joj dopušta da ovjekovječi prolazne trenutke neobičnih obrazaca ljepote koji nam svakodnevno iščezavaju u svojoj neobičnosti. Kako i sama kaže, osoba je, koja neprestano traga za novim oblicima kreativnog izražavanja pomoću kojih bi izrazila unutarnju borbu između dara i prokletstva koju predstavlja umjetnost. Veselimo se Vašem dolasku!