ODRŽANO OTVORENJE IZLOŽBE "PLEMIĆKA HALJINA KAO INSPIRACIJA: HALJINE OD PAPIRA DARIJE PRŠE"

U petak, 08. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, Dvor Trakošćan bio je domaćin iznimnog kulturnog događaja koji je okupio ljubitelje umjetnosti. Otvorenje prve velike izložbe umjetnice Darije Prše, pod nazivom “Plemićka haljina kao inspiracija”, oduševilo je posjetitelje svojom jedinstvenom estetikom i dubokom porukom.

Izložba je sjajno uklopljena u postojeći postav dvorca, te je pružila posjetiteljima intiman uvid u rad umjetnice. Devet prekrasnih haljina, izloženih na drugom katu dvorca, privuklo je pažnju svojom elegancijom i impresivnom konstrukcijom. Umjetnica Darija Prša, poznata po svojim skulpturama u pijesku Drave, donijela je svoj jedinstveni izraz i u svijet papirnatih haljina.

“Rad na haljinama od papira izuzetno je zahtjevan, ali kroz njih se ispriča priča o prolaznosti života”, izjavila je umjetnica Darija Prša. Haljine su inspirirane povijesnim uzorcima i umjetničkim slikama, a izrađene su s velikom pažnjom i detaljnošću. Kroz korištenje natron papira i žice za konstrukciju, Prša je stvorila kreacije koje izgledaju raskošno i svečano.

Kustosica pripravnica Kristina Majcen istaknula je iznimnu suradnju s umjetnicom te naglasila da su haljine ne samo estetski privlačne, već imaju i svojevrsnu dinamiku u prostoru.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 10. travnja, pružajući svima priliku da uživaju u ljepoti i simbolici ovih jedinstvenih papirnatih haljina.