MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U TRAKOŠĆANU - 18.05.2024.

Dvor Trakošćan s zadovoljstvom poziva sve zainteresirane na svečano obilježavanje Međunarodnog dana muzeja koje će se održati 18. svibnja 2024. godine. Tema ovogodišnjeg događanja je “Muzeji za edukaciju i istraživanje”, a naše bogato osmišljeni program zadovoljit će sve ljubitelje kulture, znanosti i umjetnosti.

Ovaj poseban dan prilika je da se prisjetimo važnosti muzeja kao središta za očuvanje kulturne baštine i mjesta za edukaciju i istraživanje. Kroz raznovrstan program nastojimo istaknuti ulogu muzeja u obrazovanju i inspiraciji svih posjetitelja, posebice djece i mladih.

PROGRAM:

11:00 sati: Predstava “Čarolija Znanosti” Boss Teatra

Ova interaktivna predstava namijenjena je djeci i mladima, a vodi nas na fascinantno putovanje kroz svijet znanosti. Gledatelji će imati priliku sudjelovati u pokusima na sceni, čime će doživjeti čaroliju znanosti na poseban i nezaboravan način. Predstava je osmišljena tako da potiče znatiželju i ljubav prema znanosti, te povezuje znanstvene koncepte s umjetničkim izražavanjem.

12:00 sati: Nastup pianistice Terezije Cukrov

Nakon znanstvene avanture, posjetitelje će svojim talentom oduševiti nadarena pijanistica Terezija Cukrov. Njezina izvedba skladbi na klaviru pružit će poseban glazbeni doživljaj i dodatno nas inspirirati.

Ulaz na predstavu “Čarolija Znanosti” i koncert Terezije Cukrov je besplatan uz kupnju ulaznice za muzej Dvor Trakošćan. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni muzeja na dan događanja.

Dođite i pridružite nam se u proslavi Međunarodnog dana muzeja! Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom slavljenju važnosti muzeja za edukaciju i istraživanje.